Over Lydia

werkwijzeMijn naam is Lydia Stapper (1976) en ik heb twee kinderen. Ik ben christen en aangesloten bij de Nederlands Hervormde Kerk. Leven vanuit mijn geloof is voor mij essentieel in het dagelijks leven.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de tuin te werken, de natuur in te trekken of te sporten. Studeren vind ik leuk en ik ben dan ook heel breed opgeleid in verschillende vormen van behandeling.

Het werken met jongeren met psychiatrische problemen geeft me veel plezier en voldoening. Het naast hen mogen staan, mee mogen denken in hun problemen en klachten, maar vooral in het samen op weg te gaan naar herstel. Het vertrouwen dat jongeren en hun ouders mij steeds geven, het mogen zien hoe kinderen en jongeren weer in hun element komen, en vol vertrouwen hun weg vervolgen aan het einde van de behandeling vind ik heel erg leuk.

Sinds 26 jaar werk ik in de psychiatrie. De laatste 20 jaar ben ik werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Eerst heb ik klinisch gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige, waarna ik ambulant ben gaan werken als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Aanvullend heb ik opleidingen gedaan in de gezinstherapie en cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jeugdigen.
Sinds 2014 ben ik Verpleegkundig Specialist GGZ. Dit houdt in dat ik extra ben opgeleid in diagnostiek, behandeling van bij uitstek complexe psychiatrische problemen en het voorschrijven en/ monitoren van psychiatrische medicatie, met specialisatie voor de GGZ Jeugd.

Ik behandel jeugdigen (en hun ouders) in de leeftijd tussen 6 en 19 jaar. Veelal zijn zij vastgelopen, zowel op school als thuis, waarbij ik zowel de jeugdigen als de ouders behandel, maar soms ook het gezin. Veel van de jongeren hebben ouders met eigen psychiatrische problemen.

Bij gelovige jeugdigen en hun ouders heeft ook de geloofsbeleving een rol in de therapie, omdat het veelal bepalend is voor hoe we kijken naar en omgaan met problemen en levensvragen.