Over Lydia

Mijn naam is Lydia Stapper (1976) en ik heb twee kinderen. Ik ben christen en aangesloten bij de Nederlands Hervormde Kerk. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de tuin te werken, de natuur in te trekken of te sporten. Studeren vind ik leuk en ik ben dan ook heel breed opgeleid in verschillende vormen van behandeling. 

Over Lydia - Lydia zorg voor jeugd

Het werken met jongeren met psychiatrische problemen geeft me veel plezier en voldoening. Het naast hen mogen staan, mee mogen denken in hun problemen en klachten, maar vooral in het samen op weg te gaan naar herstel. Het vertrouwen dat jongeren en hun ouders mij steeds geven, het mogen zien hoe kinderen en jongeren weer in hun element komen, en vol vertrouwen hun weg vervolgen aan het einde van de behandeling geeft me veel voldoening.

Ik behandel jeugdigen (en hun ouders) in de leeftijd tussen 6 en 19 jaar. Veelal zijn zij vastgelopen, zowel op school als thuis, waarbij ik zowel de jeugdigen als de ouders behandel, maar soms ook het gezin. Veel van de jongeren hebben ouders met eigen psychiatrische problemen.

Bij gelovige jeugdigen en hun ouders heeft ook de geloofsbeleving een rol in de therapie, omdat het veelal bepalend is voor hoe we kijken naar en omgaan met problemen en levensvragen.